lauantai 14. tammikuuta 2023

tekemisestä ja jatkamisesta


Mietin, mitä pidän tärkeimpänä näitten kuvapäiväkirjojen (art journal) tekemisessä. Ensimmäinen sääntö on se, että kaunista, hyvää ja valmista ei tarvitse tulla. Tekeminen ja tekemisen jatkaminen on se juttu. Pino paperia, vihko, kirja, monta kirjaa. Istun alas joka päivä ja väritän. Se on omien ajatusten järjestelyä, hengittämistä ja mietiskelyä. Maalaamalla saa kiinni sielunsa syövereistä, jostakin johon sanat eivät ulotu. Omilta kuviltaan voi kysyä, mistä ne tulevat ja mitä ne kertovat. Ei ne välttämättä vastaa.

(Testaan, vieläkö osaan päivittää blogia. On vuosi 2023.)

2 kommenttia:

 1. Tervehdys ja kiitos kaikista postailuistasi! Erityisesti olen ilahtunut avokätisistä vinkeistä materiaalien, värien, tekemisen ja kuvien työstämisen suhteen. Tekstejäsi luettuani tajuan ehkä vähän paremmin mitä itse tarvitsen tai haluan kokeilla. Kovin suurta materiaalimäärää kun en halua ja ylimääräistä rahaakaan ei ole hutiostoksiin käytettävissäni. Myös kannustus liiallisesta itsekritiikistä/häpeästä luopumiseen on ollut hieno ja tarpeellinen asia.

  Töidesi katselu auttaa myös hahmottamaan omaa kuvantekotapaani. Olen tekemisen suhteen vasta alussa. Kävin pari vuotta sitten Alppilassa Ninan Bible Journaling-illoissa ja siellä tutustuin ensimmäisen kerran rukousmaalaukseen, enkä ole maalaamisesta sen jälkeen luopunut.

  Tykkään kovasti lukea näitä vanhempia juttujasi. Äidinkielellä kirjoitettuna ne ovat tietysti eri tavalla vivahteikkaita kuin englanniksi kirjoitetut (ymmärrän silti nykyisen kielivalintasi hyvin!). Kiitokseni päätyvät tänne, koska en ole millään somealustoilla. En siis Instagramissakaan. Sitä tutkailen Picukin kautta:
  https://www.picuki.com/profile/helioskooppi

  Lämpimin ajatuksin Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna. Olen samaa mieltä, että mieluummin kirjoittaisin suomeksi. Mutta, mutta. Perustin instatilin ollakseni yhteydessä taiteilijoihin eri puolilla maailmaa, siksi englanti. Nykyisin algoritmit ovat keikahtaneet ja tekstini näkyvät pääosin suomenkielisille lukijoille. Välillä tuntuu hölmöltä kirjoittaa englantia suomalaisille.

   Poista