sunnuntai 8. tammikuuta 2017

art journal 101 paperi

Ei ole yhtä hyvää vastausta kysymykseen, mikä on hyvä paperi art journaliin. Sopiva paperi riippuu mieltymyksistä, tekemisen tavasta, työvälineistä ja väreistä. Inspiraatio vaihtelee ja sitten tarvitaan taas toisenlaista alustaa. Huoh.


Itse käytän eniten Cansonin Imagine paperia. Se on sileää ja riittävän paksua (200 gr).
Hinta / laatu suhde on hyvä. Paperia on myös myynnissä monessa paikassa. Käytän sitä niissä kirjoissa, jotka sidon itse.

Voi ostaa myös valmiin kirjan, jossa on paksua paperia. Täytyy vain tietää, mitä haluaa. Onko sidottu kirja hyvä vai toimivatko metallikierteet paremmin?  Kuinka hyvin kirja aukeaa? Mikä on paperin laatu ja kuinka paljon on valmis siitä maksamaan? Mistä kirjan saa hankittua?
Tässä blogissa kannatetaan erityisesti Klemmarikellarin putiikkia Raisiossa ja sen nettikauppaa.


Huippuhyvä on Strathmoren Visual Journal.
Siinä on erinomaista 300 gr akvarellipaperia ja metallikierteet.

Dylusions Creative Journal on kirja suihkevärien valmistajalta. Kirjan sivut ovat oikeastaan kartonkia.  Paperi käyttäytyy eri tavalla kuin esim akvarellipaperit. Dylusions kartonki ikäänkuin imaisee värit sisään, vesi ei jää paperin pinnalle. Paperi on kellertävää. Kirjoja on eri kokoja. Saatavilla myös musta kirja, jossa mustat sivut.


Moleskine Sketchbook (vaaleansininen vyöte) ja Leuchtturm Sketchbook ovat luonnoskirjoja, joissa on hiukan paksumpi paperi. Moleskinessä 165 gr ja Leuchtturmissa180 gr. Ei ihan niin paksua kuin toivoisi, jos käyttää vesivärejä tai muita reippaasti märkiä materiaaleja. Molemmat tuntuvat kädessä mukavilta, voiko se olla yksi valintakriteeri? Tai se, että Leuchtturmissa on kansien väreissä valinnanvaraa?

Nämä valmistajat tekevät myös muita blankoja kirjoja, joissa on ohuempaa paperia. Ostaessaan täytyy siis olla tarkkana, että saa sitä mitä haluaa. (Kuvassa Leuchtturm on notebook, ei sketchbook).

Erilaiset luonnoskirjan / sketchbookin nimellä myytävät kohtuuhintaiset vihkot voivat myös olla käyttökelpoisia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti