sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Bible journaling - Kalajoen opiston kurssi syksy 2017

Terveisiä Kalajoen opiston Bible journaling kursseilta. Päällimmäisiä ajatuksia ja muutama vinkki.

*** Kopioi, ota mallia ja harjoittele.

Omaan käyttöön saa jäljentää muiden taidetta niin paljon kuin sielu sietää. Ota mallia ja kokeile kaikkia niitä kivoja sommitelmia, joita löydät netistä. Omaa tyyliä pitää harjoitella. Kukaan ei tee mestariteoksia eikä paljon mitään muutakaan, jos ei kokeile, harjoittele ja testaa.

Netissä pyörimistä kannattaa rajoittaa ja siirtyä pöydän ääreen toteuttamaan jo paria ensimmäistä löytämäänsä hyvää ideaa.

Pinterest on ihan huippu. Etsi bible journaling tai faith art journaling.
Facebookissa on suomenkielinen BJ ryhmä.

Myytäväksi tarkoitetut tuotteet (esim kortit) pitäisi keksiä ihan itse.

***Käytä omaa käsialaasi ja liioittele sitä. 

Koristele kirjaimia. Tee ääriviivat. Kirjoita aaltoviivalle ja hellitä vähän. Kirjoita sama teksti monta kertaa päällekkäin, kirjaniten muoto alkaa hahmottua.


*** Kokeile erilaisia kyniä.

Kyniä ja teriä on todella monenlaisia, etsi itselle sopiva. Kirjoita pienellä siveltimellä ja vesivärillä.*** Leimavärit ja sapluunat tekevät ihmeitä. 

Tässä on käytetty Distress Inki leimasinvärejä.


*** Tarrakirjaimet ovat kivoja

Ihan yhtä hyvin voit kirjoittaa omalla käsialalla. *** Henrikinseuraunnan sivuilla on värityskuvia, joita saa vapaasti printata omaan ja seurakunnan käyttöön. Ei kuitenkaan kaupallisiin tarkoituksiin. 

2 kommenttia:

  1. Kertakäyttö-Raamattuja? Kivaa ja värikästä höpölöpötekstiä sen tekstin päälle, jota pitäisi lukea ja sydämessään tutkia? No, kuvaa kieltämättä hyvin aikaamme...

    VastaaPoista
  2. Hei anonyymi, olet aivan oikeassa, että biblejournaling on mahdollista vain yltäkylläisyydessä, kun on olemassa se toinenkin raamattu, jota luetaan. Eihän kukaan alkaisi värittämään ainoata raamattuaan. Ennen värittämistä on nimenomaan lukemista ja mietiskelyä, väritys on tavallaan vastaus Jumalan puhutteluun, siihen mikä tekstistä eniten nousi omaksi. -Heli

    VastaaPoista