keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

kuvapäiväkirjan tekemisestä - art journal basics (1)


Kuvapäiväkirjaan saa laittaa mitä tahansa. Se on paikka kaikenlaiselle kokeilulle, irrottelulle ja läiskimiselle. Päiväkirjaa voi maalata, piirtää, värittää, kirjoittaa tai olla kirjoittamatta, siihen voi liimata kuvia lehdistä tai käyttää omia valokuvia. Kirjaa tehdään omaksi iloksi fiilispohjalta. Joskus syntyy kaunista, inspiroivaa jälkeä, toisinaan täytyy vaan kääntää sivua ja aloittaa alusta.

Tällä sivulla on monta kerrosta. Aluksi sivut on väritetty vesiväreillä. Värin päälle on kirjoitettu. Kirjoituksen päälle on sapluunan läpi tehty kuviota akryyliväreillä, jolloin osa päiväkirjatekstistä peittyy. Päälimmäisenä on lehdistä leikattuja kuvia, kangastilkkuja, kakkupaperia ja oranssi pala omaa valokuvaa. Ihan lopuksi on kirjoitettu mustalla tussilla teksti, joka on tarkoitettu näkyviin.

Luettava teksti:"ihan kivan näköistä täällä, tällainen elämä olisi mukavaa, mistä tätä löytyy livenä?"

Minä teen näitä kirjoja itselleni, mutta julkisiksi. Peittoon jäänyt teksti on ihan omaa vuodatusta, mutta sivulla on myös teksti ja sisältö, jonka haluan katsojalle välittää. Tämä on minun tyylini, mutta eniten saa revittää, jos tekee kirjoja ihan vaan itselle eikä näytä niitä kenellekään.

Kuvapäiväkirjoja on monenlaisia. Toiset ovat lähellä skräppäystä, toiset ovat (taiteilijan) kokeilevia luonnoskirjoja, jotkut piirtävät paljon itse, toiset käyttävät kuvia ja värillisiä papereita, joissain kirjoissa on silti paljon kirjoitusta.

Erilaisia tyylejä löytää googlettamalla 'art journal' tai 'visual journal'. Enemmän leikekirjan tyylisiä ovat 'smashbook' tai 'gluebook'. Hyviä kuvia löytää Pinterest ja Flickr sivuilta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti