tiistai 30. huhtikuuta 2013

piirtäminen - art journal basics (3)

Aloin piirtää mörköjä ja hirviöitä, koska niitä oli helpointa tehdä. Mörkö on aina oikean näköinen. Vuoden mörkö-galleria olisi ollut mainio juttu, harmillista että eksyin muihin aiheisiin. Sarjakuvista saa hyviä vinkkejä piirtämiseen ja ilmeisiin. Ylipäänsä auttaa, kun höllentää pipoa, kaikki kelpaa. Voiko edes piirtää huonosti? Kuva on tehty tämän päivän taidoilla ja mielentilalla, se on aivan oikea piirros juuri tästä päivästä. Se on yksi kuva vuosien sarjassa ja siinä tärkeällä paikalla.

Carla Sonheim on erikoistunut piirtämään outoja eläimiä. Hän on kirjoittanut siitä kirjankin.

Aina voi fuskata. Ota valokuva ja suurenna sitä kopiokoneessa sopivaan kokoon. Kuvan läpi saa pisteltyä paperille tärkeimmät pisteet, nenäpään ja silmän muodon. Ihmeesti jo muutamat oikein asettuneet suhteet helpottavat kuvan tekemistä. Valitettavasti kaksoisleuka tulee dokumentoitua tällä menelmällä myös hyvin. Samaan tarkoitukseen voi käyttää lehdistä leikattuja kasvokuvia.

Piirtämään oppii piirtämällä. Piirtäminen on katselemista. Katsot millaisia viivoja maisemassa / kasvoilla kulkee ja siirrät ne paperille. Ei pidä ajatella näkemäänsä, vain katsoa ja piirtää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti